Jen s velkými obtížemi se hledají lidé, kteří by měli záporný vztah k čokoládě. Na této skutečnosti lze dokumentovat, že člověk sám nejlépe ví, co je pro jeho zdraví dobré. Léčebné účinky čokolády jsou ostatně prokázané, dříve se dokonce prodávala v lékárnách.
Podmínkou však je, aby nabízená čokoláda byla dostatečně kvalitní, což není vždy pravidlem. Choklid je ručně dělaná salvadorská čokoláda, jež vyhovuje těm nejpřísnějším nárokům.
Choklid má svůj příběh
Proč je choklid chválen odborníky a získal si záhy dobré jméno? Jedná se o takzvanou potravinu s příběhem, když je kladen značný důraz na kvalitu, použité suroviny i udržitelnost způsobu výroby. Společnost si nechala udělat důkladnou analýzu tuzemského trhu a zjistila, že podobný produkt na něm citelně schází. Z té příčiny se rozhodla na danou oblast zaměřit a zahájit produkci vlastních produktů. Její zásluhou si mohou milovníci čokolády na této pochoutce ze středoamerického El Salvadoru pochutnávat i u nás.
Ruční výroba i snaha vyjít vstříc přání zákazníka
Choklid se může pochlubit nejen ruční výrobou, ale i celou řadou prestižních cen z mezinárodních soutěží. Pokouší se přitom vyjít vstříc přání zákazníka, který si sám může zadat svoji objednávku. Vyhlášené jsou v tomto ohledu kupříkladu pralinky. Společnost se tak snaží naplnit svoji vizi a vybudovat značce XOCOLATÍSIMO renomé, které si svojí kvalitou zaslouží. O tom, že se jí to daří, svědčí skutečnost, že se povědomí o této salvadorské čokoládě stále rozšiřuje mezi veřejností.
Choklid má mnoho blahodárných účinků na lidské zdraví
Choklid se podobě jako jiné druhy kvalitní čokolády, které není nikdy nazbyt, může pochlubit pozitivními účinky na lidském zdraví. Snižuje totiž krevní tlak i riziko infarktu myokardu. Naopak zvyšuje prokrvení těla. Všeobecně známá je i skutečnost, že obsahuje flavonoidy, které plní funkci důležitých antioxidantů. Jejich zásluhou z lidského těla zmizí škodlivé volné radikály, které mohou zapříčinit riziko rakoviny. Choklid také aktivizuje centrální nervový systém, navyšuje bdělost a zabraňuje únavě.
Choklid zuby nepoškozuje, ale naopak zvýší libido
Mýty o škodlivosti čokolády na zuby již byly vědci vyvráceny, což samozřejmě platí i pro choklid. Kakao má v sobě totiž obsažen fluor a kakaové máslo na povrchu zubů produkuje povlak, čímž je chrání před vlivem bakterií. Naopak pravdivé jsou zvěsti o afrodiziakálních účincích čokolády, které působí především na ženy. Jestliže je čokoláda konzumována v odpovídajícím množství a náležitým způsobem vychutnávána, jsou obavy z toho, že by měla představovat nějaké kalorické nebezpečí, zcela liché. Nedoporučuje se ji také míchat s dalšími jídly, protože tím samozřejmě ztrácí na jedinečnosti.