Mamologické vyšetření na klinice Perfect Clinic

Date:

To, že prevence je základem všeho sice každý z nás ví, ale bohužel se touto zásadou jen málokdo z nás řídí. A to především v oblasti zdraví. V tomto odvětví by si měl prevencí projít každý z nás bez ohledu na náš věk, aktuální zdravotní stav či přesvědčení.

Vynecháme – li povinná očkování a běžné preventivní prohlídky u stomatologa či praktického lékaře, dostáváme se pomalu ale jistě k nejdiskutovanějšímu tématu ohledně zdravotní osvěty vůbec. Na mysli tedy máme samovyšetřování prsu u žen, které bývá občas bohužel opomíjeno, ale správné a především pravidelné provádění je pro zdraví našich prsou rozhodující. Otázkou tedy zůstává, jak správně a efektivně toto vyšetření provádět. Nejlepším načasováním bývá 5. – 8. den po menstruačním cyklu, kdy bychom si měli na toto vyšetření vymezit nejlépe alespoň 10 minut. Poté postupujeme pohmatem od zevních prsních kvadrantů, od podpažní jamky, směrem ke středu s tím, že máme ruku na druhé, vyšetřované straně za hlavou. Stejně postupujeme i u druhého prsu.

Nedílnou součástí prevence u rakoviny prsu představuje také mamologické a mamografické vyšetření u žen. Toto vyšetření se provádí preventivně jak u žen nad 45 let věku, tak i u těch které zkrátka chtějí mít jistotu, že jsou jejich prsa zdravá a ničím neohrožená. Tato preventivní metoda se provádí například jako mamologické vyšetření na klinice Perfect Clinic. Zde jej provádí kvalitní a vysoce proškolený personál s mnohaletými zkušenostmi. Předchází mu pohmatové vyšetření spojené s konzultací s mamologem, na které případně navazuje ještě vyšetření mamografické, tedy rentgenové vyšetření prsu. Při nahmatání, či odhalení patologie v oblasti prsou je potom následná léčba o tento častý záchyt jednodušší. Na mysli je také nutné mít fakt, že až 80% nádorového bujení se nedá v časném stádiu odhalit pouze za pomocí samovyšetření, protože zkrátka a dobře bohužel do určitého stadia hmatatelná nejsou.

Smutný faktem však zůstává to, že rakovina prsu je nečastějším zhoubným onemocněním u žen a to na celém světě. Kromě prevence je také důležité dodržovat alespoň základní pokyny, které platí jako opatření proti těmto nemocem všeobecně. Rizikovými faktory jsou totiž především nikotin, alkohol, nedostatek pohybu a špatná životospráva všeobecně včetně stravovacích návyků, obezita či naopak nedostatek výživy. Mezi další ovlivnitelné faktory patří také plastické operaci a různé kosmetické korekce prsou. Dále jsou to faktory, které bohužel ovlivnit nedokážeme a k těm patří například dobu a trvání menstruace, přechod a všeobecné hormonální vlivy a rozvraty v organismu obecně a samozřejmě také genetické predispozice.

Pokud tedy chcete mít jistotu zdravých prsou a klidného spaní, neváhejte a navštivte právě kliniku Perfect Clinic. Uvidíte, že tento čas, který věnujete sobě, a svému zdraví se Vám mnohonásobně vrátí a vyhnete se tak mnohým svízelným situacím, které by Vás jinak mohly potkat.

Předchozí článek
Další článek
magazin

Nové příběhy

Další články autora
DOPORUČUJEME

Je čas koupit si nové jízdní kolo pro sezonu 2024. Užijte si výhodné ceny 

Osamostatnili jste a kolo, které jste roky používali, jste...

Horoskopy na měsíc Květen

Přinášíme Vám měsíční horoskop na Květen 2023 z pohledu astrologie a...

Co je to Kratom (Mitragyna Speciosa) ?

Kratom je velmi stará a velmi mocná bylina, latinským...

Nenechte si přerůst dluhy přes hlavu. Oddlužení nemovitosti prodejem vás zachrání před exekutorem

Snadno vzniknou a velmi složitě se řeší. Takové jsou...