O tom, že jsme první na světě ve spotřebě piva, ví snad každý. Nicméně poslední dobou už nás nebaví pít jen piva z produkce největších pivovarů. Máme možnosti si zajít do ochutnávkových pivnic, kde mají několik rotujících píp a naše obzory se stále rozšiřují.
Tudíž čím dál tím více lidí zjišťuje, že pivo může chutnat 1000x jinak. Pokud se s tímto ztotožňujete, možná jste již zaslechli o nevětším trendu poslední doby a to domácí vaření piva.
Protože zájemců o tento koníček je stále více, logicky se rozšiřuje i nabídka poptávaných potřeb. Pro pivo potřebujete pouze pár základních příslušenství a několik surovin. Z příslušenství – hrnec min. 15ti litrový, čistou tkaninu na scezování nebo si vyrobíte scezovačku, hadici na přetáčení, hustoměr na změření extraktu původní mladiny a sporák. Ze surovin buď mladinový koncentrát nebo šrotovaný slad (min. jeden druh), pivovarské kvasnice (spodní či svrchní), vhodné chmely, vodu, možno něco na čiření např. irský mech, a dále možno něco na dosycení piva třeba fermentační drops.
Vaření piva je velká dřina, ale také velmi zajímavý zážitek provázaný dobrodružstvím při ochutnávání. Každá várka Vám bude chutnat zaručeně jinak a Vy si můžete díky velkým možnostem sortimentu surovin svoji recepturu zdokonalovat ku obrazu svému. Dej bůh štěstí!