Nejžhavější novinka ve světě koníčků

Date:

O tom, že jsme první na světě ve spotřebě piva, ví snad každý. Nicméně poslední dobou už nás nebaví pít jen piva z produkce největších pivovarů. Máme možnosti si zajít do ochutnávkových pivnic, kde mají několik rotujících píp a naše obzory se stále rozšiřují.

Tudíž čím dál tím více lidí zjišťuje, že pivo může chutnat 1000x jinak. Pokud se s tímto ztotožňujete, možná jste již zaslechli o nevětším trendu poslední doby a to domácí vaření piva.

 

Protože zájemců o tento koníček je stále více, logicky se rozšiřuje i nabídka poptávaných potřeb. Pro pivo potřebujete pouze pár základních příslušenství a několik surovin. Z příslušenství – hrnec min. 15ti litrový, čistou tkaninu na scezování nebo si vyrobíte scezovačku, hadici na přetáčení, hustoměr na změření extraktu původní mladiny a sporák. Ze surovin buď mladinový koncentrát nebo šrotovaný slad (min. jeden druh), pivovarské kvasnice (spodní či svrchní), vhodné chmely, vodu, možno něco na čiření např. irský mech, a dále možno něco na dosycení piva třeba fermentační drops.

Vaření piva je velká dřina, ale také velmi zajímavý zážitek provázaný dobrodružstvím při ochutnávání. Každá várka Vám bude chutnat zaručeně jinak a Vy si můžete díky velkým možnostem sortimentu surovin svoji recepturu zdokonalovat ku obrazu svému. Dej bůh štěstí!

magazin

Nové příběhy

Další články autora
DOPORUČUJEME

Je čas koupit si nové jízdní kolo pro sezonu 2024. Užijte si výhodné ceny 

Osamostatnili jste a kolo, které jste roky používali, jste...

Horoskopy na měsíc Květen

Přinášíme Vám měsíční horoskop na Květen 2023 z pohledu astrologie a...

Co je to Kratom (Mitragyna Speciosa) ?

Kratom je velmi stará a velmi mocná bylina, latinským...

Nenechte si přerůst dluhy přes hlavu. Oddlužení nemovitosti prodejem vás zachrání před exekutorem

Snadno vzniknou a velmi složitě se řeší. Takové jsou...