Kvalitní spánek každý den

Date:

Pro zajištění kvalitního spánku věnujeme velkou pozornost výběru postele, správné matrace a vhodné přikrývky s polštářem.

Neměli bychom však podceňovat ani výběr ložního prádla, přičemž výběru prostěradla bychom měli věnovat nejméně tolik pozornosti jako povlečení, neboť pro pohodlný a kvalitní spánek je dotek těla s podložkou zásadní. Prostěradla nejen že zjemní dotek s často hrubým potahem matrace, ale částečně také chrání matraci před vlhkostí a znečištěním, čímž zvyšuje pohodlí a hygienu spánku.

Vybrat si můžete nejen barvu a materiál, ale také typ prostěradla – klasické prostěradlo nebo napínací prostěradlo, které perfektně drží na lůžku a je tak vhodné pro děti i bouřlivé snílky. Hledáte-li pohodlí, můžete zvolit příjemné damaškové či bavlněné prostěradlo, které se snadno pere i žehlí. Pokud Vám na žehlení nezbývá čas, uvítáte jistě froté napínací prostěradlo, které se žehlit nemusí. Díky široké nabídce prostěradel rozličných barev a vzorů si nemusíte lámat hlavu se sladěním prostěradla s povlečením a interiérem celého pokoje – stačí si jen vybrat ten správný odstín.

Chraňte také Vaši matraci
Kvalitní matrace je základem zdravého spánku. Během používání však může snadno dojít k jejímu znečištění a znehodnocení, ať už tekutinami nebo zvýšeným množstvím roztočů, kteří se v ní hromadí. Jako účinná ochrana se v tomto případě doporučují matracové chrániče. Jde o hygienickou podložku, svými rozměry odpovídající rozměrům matrace, jež účinně odděluje tělo od jádra matrace, absorbuje pot, zajišťuje odvod vlhkosti a zabraňuje průniku roztočů do matrace. Uplatní se nejen pro běžný spánek, ale také pro osoby trpící inkontinencí nebo pro děti.

magazin

Nové příběhy

Další články autora
DOPORUČUJEME

Jak vybrat botník, abyste s ním byli plně spokojeni?

Nedílnou součástí našich domovů jsou zádveří, chodby, verandy, vstupní...

Chlapský ráj v Brně v novém

Chlapský ráj v Brně je tu pro vás již...

Doba zátkovací!

Určitě už jste o ní už slyšeli nebo ji...

4dox, to nejlepší pro naše mazlíčky

4dox, to nejlepší pro naše psiTo, že je pes...